Second Opinion UWV door onafhankelijke verzekeringsarts

Uiterst effectief in UWV bezwaar- en beroepszaken!

ONZE VERZEKERINGSGENEESKUNDIGE EXPERTISE

De slagingskans van uw claim op een arbeidsongeschiktheidsverzekering van het UWV stijgt met 56% indien u onafhankelijke verzekeringsgeneeskundige contra-expertise inzet in een juridische procedure!

✓ Verzekeringsgeneeskundige expertise bij arbeidsongeschiktheid UWV

✓ Gezaghebbende onafhankelijke verzekeringsgeneeskundige contra-expertises en second opinions

✓ Financiering mogelijk via dekking van uw rechtsbijstandverzekering


DIRECT CONTACT

SECOND OPINION UWV

Het Expertise Orgaan ondersteunt particulieren die zich niet kunnen vinden in de (her) beoordeling UWV van uw arbeidsongeschiktheid en een second opinion wensen in de vorm van onafhankelijke arbeidsmedische expertiserapportage. Dit wordt ook wel een verzekeringsgeneeskundige second opinion of contra-expertise genoemd.

De second opinion gaat verzekeringsgeneeskundig op de UWV-beoordeling en is een extern en onafhankelijk arbeidsmedisch expertiseonderzoek.  De second opinion vormt de basis voor een succesvolle WIA-aanvraag, Ziektewet, IVA, WAO, WAZO  bezwaar- en/of beroepszaak of herzieningsverzoek tegen het UWV. Het is een bewezen effectief middel om uw recht op een arbeidsongeschiktheidsverzekering te claimen en wordt vaak en succesvol ingezet ter ondersteuning van een juridische procedure tegen het UWV.

Uit onafhankelijk en wetenschappelijk vastgesteld onderzoek blijkt  effectiviteit van een second opinion in bezwaar- en/of beroepzaken. De kans dat u een bezwaar- of beroepsprocedure tegen het UWV succesvol afsluit is wel tot 54% groter.


CONTACT ONZE EXPERTS

pexels-tiger-lily-7109289

ONS PROCES

Indien u besluit van onze expertise gebruik te willen maken en u vraagt zich af “hoe werkt een second opinion”, dan is het belangrijk te weten hoe de procedure verloopt. We hebben het voor je op een rijtje gezet en de procedure in vier stappen uitgelegd:

 

✓ STAP 1

Neem contact met ons op door een e-mail te sturen, te bellen of het contactformulier in te vullen

✓ STAP 2

U ontvangt van ons een bevestiging met de gegevens die wij van u nodig hebben om voor u een second opinion te verzorgen.

✓ STAP 3

U ontvangt een opdrachtbevestiging en een instructie over de procedure.

✓ STAP 4

U accepteert de opdracht waarna wij voor u een spreekuur inplannen bij de verzekeringsarts

Meer informatie over hoe uw verzoek om een second opinion of contra-expertise werkt.


DIRECT CONTACT

WAT WORDT ONDERZOHT IN DE SECOND OPINION OF CONTRA-EXPERTISE?Onze verzekeringsarts concludeert op basis van de objectief beschikbare medische informatie welke (arbeids)belasting daadwerkelijk van u gevraagd kan worden. Eventueel worden andere deskundigen geraadpleegd, zoals psychiaters, psychologen of klinische specialisten.
De door de verzekeringsarts geconstateerde belastbaarheid wordt door ons vertaald in de gestandaardiseerde – algemeen erkende – FML (Functionele Mogelijkheden Lijst). Deze standaard wordt gehanteerd door UWV, arbodiensten en wordt als zodanig erkend door rechtbanken.
Het Expertise Orgaan hanteert de FML als het voornaamste middel om uw belastbaarheid ten aanzien van werk te onderbouwen. Onze arbeidsdeskundige gaat vervolgens aan de slag op basis van de opgestelde of herziene FML, om na te gaan of de arbeidsdeskundige beoordeling van het UWV wel juist is.

Wilt u meer weten of een second opinion (of contra-expertise) aanvragen, neem direct contact met ons op.


DIRECT CONTACT