De meerwaarde van een kansanalyse

De meerwaarde van een kansanalyse

Voor cliënten die een rechtsbijstandsverzekering hebben met de polis werk- en inkomen bieden wij een gratis kansanalyse aan door een onafhankelijke verzekeringsarts om de slagingskans van uw claim op een arbeidsongeschiktheidsverzekering van het UWV te bepalen.

✓ Gratis service bij rechtsbijstandsverzekering

✓ Gratis beoordeling van de redelijke kans van slagen door onafhankelijke verzekeringsarts

✓ Als de redelijke kans van slagen vast staat, dekt uw rechtsbijstandsverzekering de kosten van een procedure

pexels-karolina-grabowska-4195330

KANSANALYSE BEZWAAR EN/ OF BEROEP

Wat is het doel van een kansanalyse bij een eventueel te voeren UWV bezwaar en/of beroepsprocedure?

Het Expertise Orgaan kan u adviseren op inhoudelijke gronden of een bezwaar en/of beroepszaak op arbeidsmedische gronden kansrijk is, door een kansanalyse van uw individuele dossier te maken. Indien u dat wenst, kunnen wij daarna een bezwaar- of beroepsprocedure voor u (laten) voeren om de beslissing van het UWV op arbeidsmedische inhoudelijke of formele gronden te herzien.

De procedure zelf wordt gevoerd door een van onze juridische partners

Werkwijze kansanalyse bezwaar en beroep UWV

Na de bevestiging van uw opdracht brengen wij de aanwezige schriftelijke dossierinformatie in kaart. Wanneer wij vervolgens de haalbaarheid hebben geïnventariseerd, brengen wij u een realistisch advies uit over de haalbaarheid van een eventuele bezwaar,- en/of beroepszaak tegen het UWV in de vorm van een kansanalyse. In de kansanalyse wordt inhoudelijk onderbouwd wat de slagingskans is van het bezwaar  op verzekeringsgeneeskundige gronden zodat u op basis van een deskundige inschatting een beslissing kunt nemen.

Voorts is deze beoordeling vaak voldoende om een redelijke kans van slagen vast te stellen, welke als minimale grens wordt gesteld door uw rechtsbijstandsverzekeraar om uw procedure te dekken onder uw recht op een vrije advocaatkeuze. De kosten van een contra-expertise vallen in bijna alle gevallen ook onder de dekking van uw rechtsbijstandsverzekering.

In deze gevallen stelt onze juridische partner ter voorbehoud van rechten een pro forma bezwaar op. Hiermee wordt verzekerd dat het UWV alle dossierinformatie beschikbaar stelt.

ONS PROCES

Indien u gebruik wilt maken van deze gratis service als u een rechtsbijstandsverzekering heeft en u vraagt zich af “hoe werkt een kansanalyse”, dan is het belangrijk te weten hoe de procedure verloopt. We hebben het voor je op een rijtje gezet en de procedure in vier stappen uitgelegd:

✓ STAP 1

Neem contact met ons op door te bellen of het contactformulier in te vullen …………………………………………………………………………………………………………….

✓ STAP 2

U ontvangt van ons een bevestiging met de gegevens die wij van u nodig hebben om voor u een kansanalyse te verzorgen. ……………………………………………………………

✓ STAP 3

U ontvangt een opdrachtbevestiging en een instructie over de procedure. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

✓ STAP 4

U accepteert de opdracht waarna wij voor u het dossier beoordelen op de redelijke kans van slagen.….. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Meer informatie over hoe uw verzoek om een second opinion of contra-expertise werkt.