Hoe werkt het CBBS?

Hoe werkt het CBBS?

Het CBBS beschikt over een uitgebreide database die informatie bevat over verschillende soorten werk en de fysieke en mentale eisen die deze banen aan een persoon stellen. Deze database is een essentieel hulpmiddel voor het beoordelen van de mate waarin een persoon in staat is om te werken, gezien zijn of haar medische toestand en functionele capaciteit.

Wanneer een persoon een claim voor arbeidsongeschiktheid indient, wordt er een grondige beoordeling uitgevoerd door een verzekeringsarts en een arbeidsdeskundige. De verzekeringsarts onderzoekt de persoon en stelt een Functionele Mogelijkheden Lijst (FML) op. De FML is een gedetailleerd document dat de capaciteiten en beperkingen van de persoon beschrijft, rekening houdend met zijn of haar gezondheidstoestand.

Vervolgens gebruikt de arbeidsdeskundige het CBBS om passende banen te vinden in de database die overeenkomen met de capaciteiten van de persoon zoals beschreven in de FML. Dit proces zorgt ervoor dat de beoordeling van de arbeidsongeschiktheid nauwkeurig, eerlijk en op maat gemaakt is voor de individuele situatie van de persoon.

Deel:

More Posts

Hoe bereken je het maatmanloon?

Het maatmanloon is een cruciaal concept in de beoordeling van arbeidsongeschiktheid door het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) in Nederland. Het maatmanloon vertegenwoordigt het loon dat je verdiende voordat

Meer Vragen?