Hoogte van de WGA-uitkering

Hoogte van de WGA-uitkering

De hoogte van je Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA)-uitkering hangt af van verschillende factoren. Een belangrijke factor is of je al dan niet werkt. Als je werkt, wordt het bedrag dat je verdient in mindering gebracht op je WGA-uitkering.

Daarnaast hangt de hoogte van je uitkering af van het type WGA-uitkering dat je ontvangt. Er zijn drie soorten WGA-uitkeringen:

  1. Loongerelateerde uitkering (LGU): De hoogte van deze uitkering is afhankelijk van je vroegere loon en de duur van je arbeidsverleden.
  2. Loonaanvullingsuitkering (LAU): Als je na de LGU nog steeds minimaal 50% van je restverdiencapaciteit benut, kun je deze uitkering krijgen. De hoogte van de LAU is afhankelijk van het loon dat je nog kunt verdienen.
  3. Vervolguitkering (VVU): Als je na de LGU minder dan 50% van je restverdiencapaciteit benut, krijg je deze uitkering. De hoogte van de VVU is een vast bedrag dat is gebaseerd op het minimumloon.

Naast de maandelijkse uitkering ontvang je ook jaarlijks extra uitkeringen. In mei ontvang je vakantiegeld, en in september ontvang je de Tegemoetkoming arbeidsongeschikten.

Als je totale (gezins)inkomen onder het sociaal minimum komt, dan kun je een toeslag aanvragen bij het UWV. Deze toeslag is bedoeld om je inkomen aan te vullen tot het sociaal minimum.


Het navigeren door de complexiteit van arbeidsongeschiktheidsregelingen kan overweldigend zijn. Maar onthoud, je staat er niet alleen voor. Het Expertise Orgaan is er om je te ondersteunen. Ons team van deskundigen staat klaar om je te helpen bij elke stap, van het begrijpen van de verschillende regelingen tot het aanvragen van een uitkering. We zijn er om je vragen te beantwoorden, je te begeleiden en je de ondersteuning te bieden die je nodig hebt. Neem gerust contact met ons op als je hulp nodig hebt. Samen kunnen we de uitdagingen aangaan en werken aan een betere toekomst.

Deel:

More Posts

Hoe bereken je het maatmanloon?

Het maatmanloon is een cruciaal concept in de beoordeling van arbeidsongeschiktheid door het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) in Nederland. Het maatmanloon vertegenwoordigt het loon dat je verdiende voordat

Meer Vragen?