Over het Expertise Orgaan

Het Expertise Orgaan is een nieuw en onderscheidend expertisebureau bij arbeidsongeschiktheid en is een initiatief van de Stichting Rechtspositie Arbeidsongeschikten. Wij onderscheiden ons met kordate expertiserapportages voor complexe arbeidsgeneeskundige (verzekeringsarts of bedrijfsarts) & arbeidsdeskundige procedures. Zoals bijvoorbeeld in bezwaar- en beroepszaken tegen het UWV, Gemeenten en AOV-verzekeraars. Wij werken multidisciplinair en zijn 100% onafhankelijk en hebben slechts een doel: De deskundige bij uitstek zijn bij arbeidsongeschiktheid in Nederland!

Missie

Het Expertise Orgaan stelt zich als doel om u snel, deskundig en betrouwbaar van een specialistische arbeidsmedische expertise te voorzien, waarmee u snel helderheid krijgt in uw situatie. Wij zijn onafhankelijk en niet verbonden aan het UWV, gemeenten, arbodiensten of verzekeraars, waardoor wij onafhankelijk tot een oordeel kunnen komen. Het Expertise Orgaan werkt uitsluitend met geregistreerde en gecertificeerde deskundigen, zoals verzekeringsartsen, arbeidsdeskundigen, psychiaters en GZ-psychologen, die hun vakkennis up-to-date houden door middel van permanente educatie programma’s en collegiale toetsing.

handshake

Organisatie

Het Expertise Orgaan is een landelijk opererende organisatie, die zich kenmerkt door korte lijnen, een moderne gedigitaliseerde efficiënte bedrijfsvoering en deskundige professionals. De organisatie is opgezet door ervaren deskundigen uit de sociale zekerheid en het bedrijfsleven.

Wij werken met een vast kernteam aan professionals, die worden ondersteund door een goed geoutilleerde backoffice. Tevens werken wij met een zogenoemde flexibele schil aan professionals, die worden ingezet bij pieken in aanvragen. Binnen het onafhankelijk (en vaak multidisciplinaire) onderzoek onderscheiden we verschillende onderzoekscategorieën. Per aanvraag wordt beslist welke categorie ingezet moet worden om tot de juiste medische expertise en/of oordeel te komen.

Onze organisatie is nog jong, maar groeit gestaag. Het hoofdkantoor is gevestigd te Den Haag en door het gehele land beschikken wij over spreekuurlocaties.

Snel

Binnen 5 werkdagen plant onze administratie een intakegesprek met u in op een van onze spreekuurlocaties. Wij streven ernaar om u binnen 30-45 dagen te voorzien van een onafhankelijk vastgestelde medische belastbaarheids- en/of re-integratie-expertise, opgesteld door arbeidsmedische specialisten. Heeft u spoed dan kijken wij of dat sneller kan.

Man

Wat doen wij?

Wij worden ingeschakeld voor het oplossen en/of onderbouwen van arbeidsongeschiktheidsclaims door het verstrekken van onafhankelijke en deskundige verzekeringsgeneeskundige expertises, (ook in bezwaar- en beroepszaken tegen het UWV, AOV en SVB), het repareren van loonsancties die zijn opgelegd aan werkgevers als gevolg van de Wet verbetering Poortwachter. Ook worden wij geraadpleegd voor het afgeven van een second opinion of een deskundigenoordeel.  De rapportages worden in de vorm van een contra-expertise of een second opinion verstrekt.

Voor wie werken wij?

Wij werken in opdracht voor individuele cliënten, advocatenkantoren, werkgevers en verzekeringsmaatschappijen.

pexels-tiger-lily-7109289

Betrouwbaar

Het Expertise Orgaan hecht zeer aan de betrouwbaarheid van onze medewerkers en dienstverlening. Onze rapportages en dienstverlening worden opgesteld volgens de geldende kwaliteitsnormen en protocollen die onder andere zijn vastgesteld door de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij der Geneeskunde (KNMG), de verzekeringsgeneeskundige protocollen van de Nederlandse vereniging voor de Verzekeringsgeneeskunde (NVVG) en de gedragscode van de Stichting Register Arbeidsdeskundigen (SRA). Het Expertise Orgaan kan het volgende voor u betekenen:

  • Medische en arbeidsdeskundige advisering in bezwaar- en beroepszaken. O.a. UWV, AOV, SVB en WMO kwesties.
  • Arbeidsmedische diagnostiek van gezondheidsklachten bij arbeidsongeschiktheid
  • Arbeidsmedische belastbaarheidsonderzoek van medische beperkingen bij arbeidsongeschiktheid.

Het Expertise Orgaan is een landelijk opererende netwerkorganisatie, die zich kenmerkt door korte lijnen, een moderne gedigitaliseerde efficiënte bedrijfsvoering en deskundige professionals.