Second opinion UWV

Heb je een second opinion nodig op een UWV-vraagstuk? Dan ben je hier op het juiste adres. Lees op deze pagina alles over een second opinion!

Het Expertise Orgaan ondersteunt particulieren die zich niet kunnen vinden in de (her)beoordeling UWV en een second opinion wensen in de vorm van onafhankelijke arbeidsmedische expertise rapport. Dit wordt ook wel eens een verzekeringsgeneeskundige en arbeidsdeskundige second opinion of contra-expertise genoemd.

De second opinion gaat in op de medische kant van de UWV-beoordeling en is een extern en onafhankelijk arbeidsmedisch expertiseonderzoek door onafhankelijke verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen.  De second opinion vormt veelal de basis voor een succesvolle WIA-aanvraag,  bezwaar- en/of beroepszaak of herzieningsverzoek tegen het UWV (WIA, Ziektewet, Wajong, IVA) en wordt vaak ingezet ter ondersteuning van een juridische bezwaar- of beroepsprocedure tegen het UWV.

Uit onafhankelijk en wetenschappelijk vastgesteld onderzoek blijkt  effectiviteit van een second opinion in bezwaar- en/of beroepzaken tegen het UWV. De kans dat u een bezwaar- of beroepsprocedure tegen het UWV succesvol afsluit is derhalve wel tot 56% groter.

Gratis kansanalyse aanvragen?

Gratis beoordeling van de redelijke kans van slagen door een onafhankelijk verzekeringsarts.

Als u het niet eens bent met de beslissing van UWV over uw uitkeringsaanvraag bij arbeidsongeschiktheid, kunt u bezwaar maken via gespecialiseerde advocaten. Dit moet u binnen zes weken na de datum van de beslissing doen.

Het Expertise Orgaan is een onafhankelijk bureau dat gespecialiseerd is in het beoordelen van arbeidsongeschiktheid. Wij kunnen u ondersteunen bij het voeren van een bezwaarprocedure met contra-expertise of second opinion met door verwijzing naar gespecialiseerde advocaten. Onze meerwaarde ligt bij het verzorgen van verzekeringsgeneeskundige contra-expertise of second opinion, als u twijfelt aan de juistheid van de medische beoordeling door UWV. Wij hebben ervaring met alle soorten UWV arbeidsongeschiktheidsuitkeringen, zoals WIA, Ziektewet (Wazo), IVA en Wajong.

Wilt u meer weten over onze diensten en hoe wij u kunnen ondersteunen bij uw bezwaar? Neem dan contact met ons op via onze website. Wij staan voor u klaar om uw rechten te verdedigen en uw belangen te behartigen.

Als u het niet eens bent met de mate van arbeidsongeschiktheid die het UWV heeft vastgesteld, kunt u met behulp van gespecialiseerde advocaten een bezwaar indienen bij het UWV. Maar als u ook twijfelt aan de medische beoordeling die het UWV heeft gedaan? Dan kunt u een beroep doen op het Expertise Orgaan, een onafhankelijk expertisebureau dat gespecialiseerd is in arbeidsongeschiktheid. Het Expertise Orgaan kan voor u een contra-expertise of een second opinion uitvoeren, waarbij een andere verzekeringsarts uw situatie opnieuw beoordeelt. Zo kunt u uw rechten op een arbeidsongeschiktheidsuitkering beter verdedigen en uw kansen op een eerlijke beoordeling vergroten. Het Expertise Orgaan werkt volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde en heeft ruime ervaring met complexe arbeidsongeschiktheidszaken. Wilt u meer weten over wat het Expertise Orgaan voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via onze website.

Als u het niet eens bent met de beslissing van het UWV over uw uitkeringsaanvraag bij arbeidsongeschiktheid, kunt u bezwaar maken. 

Het Expertise Orgaan helpt u met verzekeringsgeneeskundige contra-expertise of second opinion. Wij zijn een onafhankelijk expertisebureau dat gespecialiseerd is in arbeidsongeschiktheid. Wij kunnen uw medische situatie opnieuw beoordelen en een deskundig oordeel geven over uw arbeidsongeschiktheid. Zo kunt u uw bezwaar onderbouwen met een objectief en betrouwbaar rapport. Het Expertise Orgaan staat voor kwaliteit, snelheid en klantvriendelijkheid. Wij werken samen met ervaren verzekeringsartsen, arbeidsdeskundigen en gespecialiseerde advocaten die u graag van dienst zijn. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.