Hulp bij herkeuring WIA door het UWV

Hulp bij herkeuring WIA door het UWV

Wat kunt u nu doen?

Het UWV herkeurt de komende jaren duizenden arbeidsongeschikten voor de WIA. Heeft u zelf een WIA-uitkering en bent u opgeroepen voor een herkeuring door het UWV en maakt u zich zorgen? Bel dan naar de Expertise Orgaan of neem contact met ons op via ons contactformulier.

Ongeveer 20.000 arbeidsongeschikten met een WIA-uitkering krijgen de komende jaren een oproep van het UWV voor een herkeuring, zodat u zich kunt voorbereiden. Het gaat daarbij hoofdzakelijk om herkeuring van chronisch zieken die een jaar of zeven thuis zitten met een arbeidsongeschiktheidskeuring. Het UWV vraagt arbeidsongeschikten om naar het UWV te komen voor een herkeuring of het UWV bezoekt de arbeidsongeschikten thuis.

Waarom? Meer mensen aan het werk!

De achtergrond van deze grote herkeuringsoperatie van het UWV is om meer mensen uit de WIA te krijgen en al dan niet gedeeltelijk weer aan het werk te helpen. Ook als u voor een lager percentage arbeidsongeschikt wordt verklaard voor de WIA, dan kan uw WIA-uitkering worden verlaagd.  Met een laag of lager percentage van arbeidsongeschiktheid bestaat er dan voor u mogelijk in het geheel geen recht (meer) op een WIA-uitkering wegens arbeidsongeschiktheid.

Herbeoordeling arbeidsongeschiktheid WIA

Door verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen van het UWV wordt een herbeoordeling van de arbeidsongeschiktheid voor uw WIA-uitkering uitgevoerd. Onder meer wordt gekeken of u vanuit uw WIA-uitkering vanuit de huidige situatie weer aan het werk zou kunnen, eventueel na het volgen van een cursus. Het UWV wil hiernaast op intensievere wijze contact met u. Maar liefst twee keer per jaar wil men contact met arbeidsongeschikten zoals uzelf. Sommige WIA-cliënten wil het UWV zelfs vier keer per jaar voor een herbeoordelingsgesprek uitnodigen. Het UWV gaat voor deze operatie versneld extra artsen aannemen om z.s.m. over te kunnen gaan tot een herbeoordeling van de arbeidsongeschiktheid voor WIA-uitkeringen. Het UWV verwacht daarbij over twee jaar voldoende keuringsartsen te hebben om alle mensen met een WIA-uitkering regelmatig op te roepen voor een herkeuring door het UWV.

Hulp bij herkeuring WIA-uitkering?

Heeft u een oproep voor een WIA-uitkering en wilt u hulp om dit proces goed te doorlopen? Het Expertise Orgaan helpt u om u voor te bereiden op de herkeuring voor een WIA- uitkering. Zo vergroot u de kans dat u uw uitkering kan behouden. Mocht, het UWV uw uitkering toch willen herzien, dan kunnen wij u helpen met het maken van bezwaar tegen uiteindelijke beslissing. Met een kleine investering, vergroten wij uw kansen aanzienlijk om uw uitkering te behouden.

Ook bij bezwaar tegen een beslissing van het UWV tot verlaging van uw WIA-uitkering, kunnen wij u via de Expertise Orgaan van juridische en arbeidsmedische expertise voorzien. Hierbij kunnen wij via een samenwerking met JAW Advocaten te Den Haag voor gespecialiseerde advocaten zorgdragen om uw bezwaar en beroep tegen het UWV te ondersteunen.

Zodra u een brief van het UWV ontvangt voor een herbeoordeling van uw arbeidsongeschiktheidspercentage in het kader van de WIA, neem dan direct contact met ons op. Wij laten u dan weten wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Deel:

More Posts

Hoe bereken je het maatmanloon?

Het maatmanloon is een cruciaal concept in de beoordeling van arbeidsongeschiktheid door het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) in Nederland. Het maatmanloon vertegenwoordigt het loon dat je verdiende voordat

Meer Vragen?