Kansanalyse bezwaar of beroep tegen UWV

Benieuwd of u kans maakt om succes in bezwaar of beroep te treden tegen het UWV? Wij kunnen u hierin adviseren op inhoudelijke gronden.

Advies over een te voeren UWV bezwaar en/of beroepsprocedure?

Het Expertise Orgaan kan u adviseren op inhoudelijke gronden of een bezwaar en/of beroepszaak op arbeidsmedische gronden kansrijk is, door een kansanalyse van uw individuele dossier te maken. Indien u dat wenst, kunnen wij daarna een bezwaarzaak voor u (laten) voeren om de beslissing van het UWV op arbeidsmedische inhoudelijke of formele gronden te herzien.

De procedure zelf wordt gevoerd door onze juristen of via een van onze juridische partners.

Werkwijze kansanalyse bezwaar en beroep UWV

Na de bevestiging van uw opdracht brengen wij de aanwezige schriftelijke informatie in kaart. Wanneer wij vervolgens de haalbaarheid hebben geïnventariseerd, brengen wij u een realistisch advies uit over de haalbaarheid van een eventuele bezwaar,- en/of beroepszaak tegen het UWV in de vorm van een kansanalyse. In de kansanalyse wordt inhoudelijk onderbouwd wat de slagingskans is van het bezwaar zodat u op basis van een deskundige inschatting een beslissing kunt nemen.

In deze gevallen stelt onze juridische partner ter voorbehoud van rechten een pro forma bezwaar op. Hiermee wordt verzekerd dat het UWV alle dossierinformatie beschikbaar stelt.

Tarieven

Voor de kansanalyse vragen wij een eenmalige vergoeding van 450 euro (exclusief btw). Deze kosten worden verrekend met die van de uiteindelijke kosten van de bezwaar,- en/of beroepsprocedure door middel van een credit van 50%. Uiteraard alleen in het geval u de arbeidsmedische expertise via de Expertise Orgaan laat uitvoeren. Besluit u in het geheel geen bezwaarprocedure te voeren, dan bent u derhalve alleen de kosten kwijt voor de kansanalyse. Indien uw bezwaar en/of beroep (gedeeltelijk) gegrond wordt verklaard, worden de kosten geheel of gedeeltelijk door het UWV vergoed indien u (tijdig) een beroep heeft gedaan op zogenaamde proceskostenvergoeding.

In de kansanalyse wordt inhoudelijk onderbouwd wat de slagingskans is van het bezwaar zodat u op basis van een deskundige inschatting een beslissing kunt nemen.

Meer weten? Neem direct contact met ons op!

FAQ vragen Kansanalyse bezwaar of beroep tegen UWV

Het aanvragen van een verzekeringsgeneeskundige kansanalyse bij het Expertise Orgaan biedt twee kernvoordelen: het maximaliseren van uw kansen op succesvol bezwaar of beroep, en kostenefficiëntie. Onze dienst is zorgvuldig ontworpen om uw van waardevolle inzichten te voorzien om u te helpen beslissen of het voeren van een bezwaar- of beroepsprocedure tegen het UWV voor uw zaak gunstig is.

Maximaliseer uw kansen op succes:

Ons team van gespecialiseerde verzekeringsartsen en juridische professionals neemt de verantwoordelijkheid op zich om alle relevante medische en juridische factoren van uw zaak diepgaand te analyseren. Het resultaat is een gedetailleerd rapport dat inzichten biedt in de sterkte van uw zaak en de waarschijnlijke uitkomst van een bezwaar of beroep tegen het UWV.

Kostenefficiëntie:

Deze service is volledig gratis voor u als u in het bezit bent van een rechtsbijstandsverzekering met de aantekening werk en inkomen. U ontvangt na een bevestiging van de kans van slagen een professionele beoordeling van uw zaak zonder enige kosten onder de dekking van uw rechtsbijstandsverzekering – een aanzienlijk voordeel, vooral in gevallen waar juridische kosten snel kunnen oplopen.

Begeleiding door juridische specialisten

Als de kans van slagen voldoende reëel is, dan komt u in aanmerking voor vrije advocaatkeuze en wordt u ondersteund door gespecialiseerde advocaten arbeidsongeschiktheid waarmee wij u in contact kunnen brengen. Dat houdt in dat de verzekeraar de kosten van de procedure vergoed. 

Snel aan te vragen:

Als u snel de gratis verzekeringsgeneeskundige kansanalyse wenst aan te vragen bij het Expertise Orgaan na verificatie dat u beschikt over een kwalificerende rechtsbijstandsverzekering met de polis werk en inkomen, volgt u de onderstaande stappen:

 • Ga naar de website van het Expertise Orgaan of u bevindt zich daar al op.
 • Vul het aanvraagformulier in met de nodige gegevens.
 • Meldt u aan voor de dienst ‘Gratis Verzekeringsgeneeskundige Kansanalyse’ op.
 • Dien uw aanvraag in en wacht op de reactie van het Expertise Orgaan.

 

Het team van het Expertise Orgaan staat voor u klaar om u te begeleiden en uw vragen te beantwoorden om uw kansen in een juridische procedure met het UWV te beoordelen.

Iedereen die een beslissing van het UWV wil aanvechten in bezwaar of beroep en in het bezit is van een rechtsbijstandsverzekering met de polis werk en inkomen kan zich aanmelden voor een gratis kansanalyse door het Expertise Orgaan.

Er zijn geen specifieke eisen of beperkingen behoudens dat wij deze dienst alleen gratis kunnen aanbieden indien u in het bezit bent van een kwalificerende rechtsbijstandsverzekering. U kunt deze service gebruiken als u:

 • Onlangs een beslissing van het UWV heeft ontvangen waar u het niet mee eens bent;
 • Een tweede mening wil over uw medische verzekeringsclaim;
 • In wil schatten of een juridische procedures met het UWV voldoende kansrijk is.

 

Ons team is gespecialiseerd in het begrijpen van de complexe regelgeving rond het UWV en wij zullen u helpen om uw zaak op een effectieve en overtuigende manier te presenteren. Heeft u meer vragen of wilt u uw gratis kansanalyse aanvragen bij verificatie dat u een rechtsbijstandsverzekering heeft?

Klik hier om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Een gratis verzekeringsgeneeskundige kansanalyse is een dienst die door het Expertise Orgaan wordt aangeboden. In deze analyse beoordeelt een team van gespecialiseerde verzekeringsartsen en juridische professionals uw bezwaar of beroep tegen een eerder genomen beslissing van het UWV.

Zij analyseren alle relevante medische en juridische factoren van uw zaak. Vervolgens krijgt u een gedetailleerd rapport waarin uw kansen op succes worden uitgelegd. Dit geeft u waardevolle inzichten en kan u helpen bij het nemen van beslissingen over vervolgstappen. Het aanvragen van een dergelijke analyse is volledig kosteloos.

Als u zich afvraagt hoe u deze gratis verzekeringsgeneeskundige kansanalyse kunt aanvragen na verificatie dat u beschikt over een kwalificerende rechtsbijstandsverzekering, volgt u de onderstaande stappen:

 • Ga naar de website van het Expertise Orgaan of u bevindt zich daar al op.
 • Vul het aanvraagformulier in met de nodige gegevens.
 • Meldt u aan voor de dienst ‘Gratis Verzekeringsgeneeskundige Kansanalyse’ op.
 • Dien uw aanvraag in en wacht op de reactie van het Expertise Orgaan.

 

Het team van het Expertise Orgaan staat voor u klaar om u te begeleiden en uw vragen te beantwoorden om uw kansen in een juridische procedure met het UWV te beoordelen.